top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraAGRO CS a.s.

NOVINKY v řadě AGRO

Aktualizováno: 21. 1. 2022

Vlajková produktová řada AGRO se rozrůstá o nové, jedinečné výrobky - černozemní substráty a Cererit Hobby® Gold.

NOVINKA č. 1 - CERERIT HOBBY® GOLD

Společnost AGRO CS vybudovala ve svém výrobním areálu Říkov kompaktovací linku (jedinou svého druhu v Evropě), která umožnuje výrobu kompaktovaných hnojiv. Kompaktování je proces granulace hnojiv za sucha (stlačením při vysokém tlaku). Klasická směsná granulovaná hnojiva vznikají smícháním granulí jednotlivých složek v požadovaném poměru. Při výrobě kompaktovaných hnojiv však smícháme jemné částice jednotlivých složek, a teprve z této směsi vyrobíme kompaktované granule. Jednotlivé granule tedy obsahují všechny složky hnojiva, a to umožňuje mnohem lepší a rovnoměrnější distribuci živin k jednotlivým rostlinám. Zatímco výroba vícesložkových granulovaných hnojiv (mokrou cestou) zpravidla vyžaduje dlouhodobou kontinuální výrobu jednoho složení hnojiva, tak naše technologie výroby kompaktovaných hnojiv umožnuje výrobu širokého sortimentu s různým složením hnojiv, podle potřeb jednotlivých druhů rostlin, jejich vývojových fází, klimatických a půdních podmínek, podle potřeb zákazníka, atd. Při výrobě dochází k namletí jednotlivých složek hnojiva, jejich nadávkování a smíchání podle požadovaného složení a následně je hnojivo slisováno do pevných granulí.


Výhody kompaktovaného hnojiva oproti blendovanému:

• Všechny živiny v jedné granuli

• Složení dle ideálního nároku rostliny na živiny

• Pevné granule - nerozpadají se na prach

• Bezodpadová technologie

• Rovnoměrnější aplikace

• Použitelné do posypových vozíků

• Česká výroba, i na zakázku


CERERIT Hobby® Gold je bezchloridové granulované hnojivo, obsahující mikro- a makroprvky, jako je železo, vápník a hořčík. Je určené k výživě ovoce, zeleniny, chmele a okrasných rostlin. Používá se k základnímu hnojení i přihnojení během vegetace. Zvýšený obsah draslíku podporuje vyzrávání, lepší zbarvení plodů a vyšší cukernatost. Přidaný obsah železa zabraňuje žloutnutí listů. U jehličnanů je pak účinnou prevencí proti hnědnutí jehlic.


Proč je lepší než klasický Cererit?

• O 22 % lepší využitelnost živin pro rostliny

• Plný živin (N-P-K 13-6-14+2MgO+0,3Fe)

• Pevné a rovnoměrné granule

• Dusík ve dvou formách (močovinový - pozvolné uvolňování, amonný - rychle přijatelný)

• Bezprašný, nezapáchá


NOVINKA č. 2 - ČERNOZEMNÍ SUBSTRÁTY

Černozemní půdy jsou zcela právem považovány za nejúrodnější druh zeminy. Především je to díky obsahu humusu, který v půdních vrstvách vznikal po tisíce let a stal se zdrojem přirozeně vysoké zásoby živin. Tyto vlastnosti v sobě nyní snoubí černozemní substráty řady AGRO. Svým složením a kombinací použitých surovin jsou výjimečné.


Základem substrátu je černá rašelina těžená z hloubi půdního profilu, odpovídajícího stáří mnoha staletí. V takové hloubce je rašelina důkladně rozložena do podoby kvalitní černozemní půdy s velmi jemnou strukturou. Zároveň obsahuje zdravé mikroorganismy a výživné organické složky známé jako TerraLut®. Rašelinu už nijak dále neupravujeme ani nepropařujeme, aby nebyla zbavena prospěšných mikroorganismů a živin. Díky vysokému obsahu humusu je rašelina tmavé barvy a na omak je zemitá, kyprá a vláčná. Další složkou substrátu je vyzrálý kůrový kompost. Slouží nejen jako zdroj přírodních živin, ale především zajištuje černozemnímu substrátu vzdušnost nezbytnou pro správný růst kořenů a vyrovnané hospodaření s vodou. Zásobu přírodních živin v kompostu ještě posilujeme dodáním startovacích hnojiv s mikroprvky pro úspěšný vývoj vysazených rostlin. Ty jsou zajištěny na první 4 týdny, poté pokračujeme s přihnojováním vhodným hnojivem, např. AGRO Organominerálním hnojivem s extraktem TerraLut®. Černozemní AGRO substráty nahrazují vzácnou tradiční úrodnou černozem, známou z oblastí českého Polabí či slovenského Podunají. Pomáhají tak obnovit přirozené složení půdy a posílit její organickou složku. V pěstebních nádobách tento humózní substrát plně nahrazuje kvalitní černozemní půdy. Ocení ho především ti zahrádkáři, kteří nedají dopustit na bohaté úrodné půdy a zároveň chtějí kvalitní základ pro pěstování bez nežádoucích plevelů a škůdců.


431 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page